Отидете към основна версия

1 749 1

Google пусна аналог на FaceTime

  • google-
  • duo-
  • apple-
  • facetime

Гигантът Google представи ново приложение за видеоразговори, което ще се конкурира с FaceTime на Apple. За разлика от вече утвърдения си съперник Duo работи не само под фирмената операционна система Android, а и под iOS. Профилът е свързан с мобилния номер на абоната и след инсталиране програмата веднага показва кой от контактите вече я ползва.

Особеност на новото приложение е функцията Knock Knock, която позволява събеседникът да бъде видян още преди да е отговорил на повикването. Duo поддържа видео с разделителна способност до 720p и позволява преминаване от мобилни данни към Wi-Fi без прекъсване. Качеството на картината и звука се адаптира автоматично към скоростта на връзката. От Google твърдят, че обменяната информация се криптира.

Един от недостатъците на Duo е, че на този етап програмата не е взаимосвързана с останалите многобройни продукти на Google. За момента съществува само мобилно приложение - десктоп версия ще излезе на по-късен етап. Освен това функционалността е ограничена само до видеоразговор с един потребител. Възможност за обмен на текстови съобщения, снимки емотикони и т.н. все още няма.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини