Отидете към основна версия

25 695 12

Електрически мотоциклет с едно колело

  • мотоциклет-
  • моноциклет-
  • segway-
  • ryno-
  • ryno motors

Макар да не може да се нарече грандиозен пазарен успех, Segway си остава най-известното самобалансиращо транспортно средство в света. Базираната в Портланд, Орегон, RYNO Motors обаче смята да промени това. Нейното предложение към почитателите на ексцентричните методи на придвижване също използва електричество, но има само едно колело.

Определян като "моноциклет" поради липса на по-подходящо название, RYNO няма амбициите да измества класическия мотоциклет. Развива скорост от максимум 40 км/ч и може да измине до 50 км с едно зареждане, което го прави подходящ за използване в градски условия.

Създателите на RYNO категорично отказват да го причислят към семейството на скутерите. Твърдят, че е много по-компактен, моневрен и евтин от тях. Тежи едва 57 кг, влиза лесно в асансьор и дори може да нощува в дома на собственика.

В зависимост от скоростта на движение минималният радиус на завой може да бъде под 1 метър. За равновесието върху единственото колело се грижи автоматична балансираща система, която предупреждава водача с опасност, а ако не последва реакция, сама поема конкрола над водилото.

В момента от RYNO Motors произвеждат ръчно първите 50 екземпляра от електричесикя ми моноциклет, които ще бъдат продадени за $25 000 всеки. Когато през първата половина на следващата година започне едросерийното производство, цената трябва да спадне на $3 500 за бройка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини