Отидете към основна версия

34 946 16

Първите в света умни автомобилни гуми

  • intelligrip urban-
  • умна гума-
  • автомобили-
  • женева 2017

След като американският производител на автомобилни гуми Goodyear представи прототип на сферична гума, която може да се търкаля във всички посоки, дойде ред и на още една "умна гума".

Принципно, успехът на новите джаджи в съвременния свят много завият от това дали са позиционирани като "Еко", "VIP" или "смарт". Една от тези приставки винаги привлича внимание.

Подобен е и случаят с представените на салона в Женева "умни автомобилни гуми". Защо умни? Както ни уверява производителят, те са разработени специално за автомобилите, снабдени с автономни системи.Иновацията има свойството да "сканира" метеорологичните условия и се нарича IntelliGrip Urban. Събраните от гумата важни данни за пътната обстановка се предават директно на главния компютър

На база на тези данни компютърът решава каква да е оптималната скорост на колата, как да спира, като влияе и на системите, отговарящи за маневрирането и устойчивостта на автомобила.

Още нещо любопитно е, че сместа е такава, че е подходяща и за студено, и за топло време. Грайферът пък се изменя спрямо климатичните и метеорологични условия, а дълговечността на "умната гума" е доста по-голяма от тази на стандартните.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сферична гума с изкуствен интелект

    Американският производител на автомобилни гуми Goodyear представи прототип на сферична гума, която може да се търкаля във всички посоки. Eagle 360 Urb ...
    09.03.2017
    7 544
    7