Отидете към основна версия

2 124 9

3D-принтиран гранатомет?

Инженерният център за проучвания и разработки към Американската Армия успя да принтира гранатомет и да го използва по предназначението му. Той е наречен RAMBO и е базиран на гранатомета M203A1 и всеки компонент от него, като изключим пружините и болтовете, е производен чрез принтиране. Разбира се за някои от частите се е наложило фрезоване след изливането, за да може оръжието да функционира.

Идеята зад това иновативно производство е събиране на разходите и използването на значително по-малко материал. За сега обаче, разходите са сходни, но частите нямат нужда от допълнителна обработка от техник и не оставя излишен материал. Основните части отново преминават през процес на циментация.

Освен гранатомета, учените са успяли да принтират и 40 милиметровите снаряди, като тук става въпрос за тренировъчни такива, защото полевите все още не са разрешени за принтиране, а и материала, от който са създадени - цинк, все още е труден за принтиране. Създаването на готовия продукт е отнело около шест месеца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини