Last news in Fakti

11 Март, 2017 15:10 2 118 9

3D-принтиран гранатомет?

Инженерният център за проучвания и разработки към Американската Армия успя да принтира гранатомет и да го използва по предназначението му. Той е наречен RAMBO и е базиран на гранатомета M203A1 и всеки компонент от него, като изключим пружините и болтовете, е производен чрез принтиране. Разбира се за някои от частите се е наложило фрезоване след изливането, за да може оръжието да функционира.

Идеята зад това иновативно производство е събиране на разходите и използването на значително по-малко материал. За сега обаче, разходите са сходни, но частите нямат нужда от допълнителна обработка от техник и не оставя излишен материал. Основните части отново преминават през процес на циментация.

Освен гранатомета, учените са успяли да принтират и 40 милиметровите снаряди, като тук става въпрос за тренировъчни такива, защото полевите все още не са разрешени за принтиране, а и материала, от който са създадени - цинк, все още е труден за принтиране. Създаването на готовия продукт е отнело около шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    6 9 Отговор
    Супер си е гранатометчето и си много читаво даже , чудно ми е само , как така русофилите не са го оплюли още , понеже те кът видят нещо свястно , американско , автоматически , слюнообразователният им апарат заработва с удвоена мощност и те да не се задавят със собствените си лиги , щат не щат почват да плюят кът камили. Те нещо такова !

    Коментиран от #2, #6

  • 2 кроко

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    ссс, ти си единствения шизофреник, който плюе за да не се задави!

    Коментиран от #3

  • 3 бай Иван

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    некой обърка никовете май, а?

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "бай Иван":

    Никой не ги бърка, всички неадекватни коментари с различни никове, които се ограничават до: путин ни предаде, щото не ни подари газопровод; къде сте ушанки да плюете по нещо, дето само аз го плюя; и НАТО и меркел са №1 ще разчитаме на турция да ни пази! този тип коментари са дело на едно психично болно същество ссс и гомкефи да пише с чужди никове, защото си въобразява че така излага хората с чиито никове пише.

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Карлуковооооо, хапчитааааа.....
  • 6 русофоб

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Кво да го плюем, бе ссс-есел! руските и българсктие гранатомети са стомана, тоя америкаснския от платмаса! Има ли нужда още да го обсъждаме?!

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "русофоб":

    Тейко ти е сссъсел , аз съм кроко.

    Коментиран от #8

  • 8 ссс

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Аз ша ти кажа кой си, не ти!щ, пий си лосиона за вана и глей да не се задавиш от плюене!

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ссс":

    Лосиончето го праскат, ушанките и русофилите ние завалийките предпочитаме домашна ракийка..