Отидете към основна версия

28 Март, 2017 15:08, обновена 28 Март, 2017 15:08 15 669 20

Всичко за Samsung Galaxy S8

  • samsung-
  • galaxy s8

Ден преди официалната премиера на новия флагмански смартфон на Samsung вече са известни и най-ревниво пазените тайни на Galaxy S8. Както и досега апаратът ще се предлага в две разновидности с различен диагонал - 5.8 и 6.2 инча, които обаче ще имат еднакви характеристики и дизайн. Последните две поколения на най-скъпия и модерен телефон на корейците се предлагаха в две модификации с нормален и извит по краищата екран, но при "осмицата" огънатият дисплей ще бъде стандарт.

Двете версии на Galaxy S8 ще имат корпус от метал и стъкло. Физически и сензорни бутони ще липсват. Освободеното място под дисплея ще бъде оползотворено с увеличение на размерите му.

Отказът от физическо копче "Home" е принудил корейците да търсят ново място за скенера за пръстови отпечатъци. Той е преместен на задния панел вдясно от модула на камерата. От лявата страна на телефона ще има допълнително копче за включване на новия гласов асистент Bixby.

Новият флагман на Samsung ще наследи от предшественика си защитата по стандарта IP68. Това означава, че Galaxy S8 ще бъде предпазен от проникването на прах и потапяне във вода с дълбочина до 1.5 метра.

Дисплеят на S8 и S8 Plus ще бъде по-висок от обичайното. Съотношението на страните ще бъде 18.5:9 вместо 16:9. Така модификацията с по-голям диагонал ще бъде по-тясна с почти 4 мм от iPhone 7 Plus.

Традицията на Super AMOLED дисплеите ще бъде запазена. Двете модификации на Galaxy S8 ще имат еднаква разделителна способност - 2 560 на 1 440 пиксела. Част от екрана ще бъде заета от бутони, но те ще се скриват при включването на мултимедийни приложения и игри.

В зависимост от пазара Galaxy S8 ще се оборудва с два различни процесора - Exynos 8895 и Snapdragon 835. Всички модели с две SIM карти ще работят на Snapdragon, а смартфони с Exynos няма да се продават Щатите.

Оперативната памет ще бъде 4 GB, макар че се носят слухове за специална модификация с 6 GB. Базовата версия ще има вградена памет с обем 64 GB. Слотът за карти microSD остава.

Камерите на Galaxy S8 ще запазят досегашната си разделителна способност от 12 мегапиксела за основната и 8 за предната. Апертурата f/1.7 също остава без същата. Новият флагман на Samsung обаче ще получи нов модул Sony IMX333 като в Xperia XZ Premium, което означава, че камерата най-вероятно ще може да снима видео със скорост до 1 000 кадъра в секунда. На лицевия панел ще се появи скенер идентификация по очния ирис.

Galaxy S8 ще бъде оборудван с акумулатор с капацитет 3 000 mAh, а S8 Plus - 3 500 mAh. По непотвърдена информация флагманът на Samsung ще разполага с нова технология за бързо безжично зареждане.

Samsung ще представи Galaxy S8 на 29 март в Ню Йорк, а продажбите започват на 21 април. Новият модел ще поскъпне със $100 в сравнение със "семѝцата". S8 ще струва $799, а версията Plus - $899.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Какво получавате със Samsung Galaxy S8

    Миналата седмица южнокорейците от Samsung представиха официално своите нови флагмани - смартфоните Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus. Тези два апарата вече м ...
    04.04.2017
    8 272
    8