Last news in Fakti

28 Март, 2017 15:01, обновена 28 Март, 2017 15:08 15 633 20

Всичко за Samsung Galaxy S8

  • samsung-
  • galaxy s8
Всичко за Samsung Galaxy S8 - 1

Ден преди официалната премиера на новия флагмански смартфон на Samsung вече са известни и най-ревниво пазените тайни на Galaxy S8. Както и досега апаратът ще се предлага в две разновидности с различен диагонал - 5.8 и 6.2 инча, които обаче ще имат еднакви характеристики и дизайн. Последните две поколения на най-скъпия и модерен телефон на корейците се предлагаха в две модификации с нормален и извит по краищата екран, но при "осмицата" огънатият дисплей ще бъде стандарт.

Двете версии на Galaxy S8 ще имат корпус от метал и стъкло. Физически и сензорни бутони ще липсват. Освободеното място под дисплея ще бъде оползотворено с увеличение на размерите му.

Всичко за Samsung Galaxy S8

Отказът от физическо копче "Home" е принудил корейците да търсят ново място за скенера за пръстови отпечатъци. Той е преместен на задния панел вдясно от модула на камерата. От лявата страна на телефона ще има допълнително копче за включване на новия гласов асистент Bixby.

Новият флагман на Samsung ще наследи от предшественика си защитата по стандарта IP68. Това означава, че Galaxy S8 ще бъде предпазен от проникването на прах и потапяне във вода с дълбочина до 1.5 метра.

Всичко за Samsung Galaxy S8

Дисплеят на S8 и S8 Plus ще бъде по-висок от обичайното. Съотношението на страните ще бъде 18.5:9 вместо 16:9. Така модификацията с по-голям диагонал ще бъде по-тясна с почти 4 мм от iPhone 7 Plus.

Традицията на Super AMOLED дисплеите ще бъде запазена. Двете модификации на Galaxy S8 ще имат еднаква разделителна способност - 2 560 на 1 440 пиксела. Част от екрана ще бъде заета от бутони, но те ще се скриват при включването на мултимедийни приложения и игри.

Всичко за Samsung Galaxy S8

В зависимост от пазара Galaxy S8 ще се оборудва с два различни процесора - Exynos 8895 и Snapdragon 835. Всички модели с две SIM карти ще работят на Snapdragon, а смартфони с Exynos няма да се продават Щатите.

Оперативната памет ще бъде 4 GB, макар че се носят слухове за специална модификация с 6 GB. Базовата версия ще има вградена памет с обем 64 GB. Слотът за карти microSD остава.

Всичко за Samsung Galaxy S8

Камерите на Galaxy S8 ще запазят досегашната си разделителна способност от 12 мегапиксела за основната и 8 за предната. Апертурата f/1.7 също остава без същата. Новият флагман на Samsung обаче ще получи нов модул Sony IMX333 като в Xperia XZ Premium, което означава, че камерата най-вероятно ще може да снима видео със скорост до 1 000 кадъра в секунда. На лицевия панел ще се появи скенер идентификация по очния ирис.

Galaxy S8 ще бъде оборудван с акумулатор с капацитет 3 000 mAh, а S8 Plus - 3 500 mAh. По непотвърдена информация флагманът на Samsung ще разполага с нова технология за бързо безжично зареждане.

Samsung ще представи Galaxy S8 на 29 март в Ню Йорк, а продажбите започват на 21 април. Новият модел ще поскъпне със $100 в сравнение със "семѝцата". S8 ще струва $799, а версията Plus - $899.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камен

    13 3 Отговор
    Аз имам S7 edge и така като гледам, разлика не виждам... :) При мен, с умерено (даже слабо) ползване батерията не изкарва два пълни дни. При този ще е всяка вечер в контакта. :) За две козметични промени не си оправдава очакванията и инвестицията. Лично мнение.

    Коментиран от #9

  • 2 Xiaomi

    15 5 Отговор
    Xiaomi имат в пъти по-добри модели
    а цените им се нерално ниски за качеството на телефоните им !

    Коментиран от #14

  • 3 алах акбар

    9 5 Отговор
    съгласен съм, аз съм с S7 и при слабо ползване няма 2 дена без никакви режими, като цяло тази 8ца нищо ново даже е по - зле
  • 4 бай Иван

    16 2 Отговор
    От ИДИЛ вече са направили поръчка за 10 000 бройки...
  • 5 бай Иван

    17 9 Отговор
    Имал съм един самсунг- свърши с отлепен преден панел, липсващо копче и неработещ тъч. Щото ми писна да забива, да се рестартита и батерията му да държи 6 часа макс без да се ползва.
    Просто го разбих в земята.

    Сега съм с Xperia XZ- ей това е смартфон, не някви пластмасови извращения.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тъпанар

    6 16 Отговор

    До коментар #5 от "бай Иван":

    "пластсмасови" за продуктите на SONY ( които се отказаха от развитието на смартфони, явно поради некадърност)... докато S7 например е от стъкло на "Горлинг" и метал (явно си притежавал от някой по-ниските класове смартфони на Samsung).

    Коментиран от #8

  • 8 бай Иван

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "тъпанар":

    Не знам какво си гледал, ама XZ си е метален, X също.

    Коментиран от #12

  • 9 VWandMercedes

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Камен":

    И аз имам S7 edge и съм много доволен.Когато си купуваш флагман няма голям смисъл всяка година да го взимаш.Ако не го счупя ще скачам на S9 догодина.
  • 10 Специалист

    4 2 Отговор
    Пазара на самсуляците в Сирия се разраства.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 тъпанар

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "бай Иван":

    Не случайно "пластмасови" е в кавички, за да не се приема буквално. И не случайно Самсунг произвеждат процесорите на Интел ... Лично аз съм фен на СОНИ, но в зоната на смартфоните са доста зле ( базирам се на личен опит с флагмани на марката).

    Коментиран от #13

  • 13 Специалист

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "тъпанар":

    Не случайно си фен на Sony като човек с вкус и усет към качествените неща,но да пишеш глупости за флагманите им означава само едно че нямаш никакъв опит с тях.Ако наистина си фен на Sony и виждаш голямата разлика в качеството което корейците не могат да достигнат нямаше да хвалиш боклуците на самсуняците.
  • 14 Потребител

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Xiaomi":

    Аз съм с S7, имам по 40-50 разговора на ден, здраво Интернет (имейл + прикачване на файлове, новини, фейсбук), рядко MS Office, никакви игри. Батерията се зарежда по два пъти на ден... Като гледам дисплея на осмицата и тези 3000 милиампера, не ми се мисли просто, какво зареждане ще пада.
  • 15 iPhone

    6 13 Отговор
    Ето това е смартфон!

    Стартирах със самаунг s4. След това си взех петицата. След нея и шестицата. Всеки един от тях ми създаваше проблеми- ненужно рестартиране, забиване... тръгне да зарежда някоя страница и се почва едно мислене, мислене и накрая ме изхвърли от нета. Треперещ дисплей на цветовете пък беше коронен номер на шестицата.
    Да не говорим, че андройда можеш да го наблъскаш с вируси без и да разбереш. А антивирусните му програми са пълен цирк.
    Генерално си реших проблема като преминах на IOS .
    Първоначално бях леко скептичен докато не свикнах да работя с нещо коренно различно.
    Сега не бих заменил айфона си за нищо и за никакъв андройд.
    В момента самаунгите ни приличат на някакви евтини детски играчки купени от китайските складове в Илиенци.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бастуна

    6 4 Отговор
    Sony Xperia!!!
  • 18 Любомир

    0 1 Отговор
    Имах един скапан samsung duos които даде фира месец след като го взех исках да си взема s7 и видях рекламата на s8 по телевизията поръчах си го предварително и на 19 април го взех на план който дори не ползвам казвам ви по добър телефон не е правен някога разкошен уникална камера умопомрачителен дисплей казвам ви ако искате най - добрия телефон просто вземете S8+
  • 19 Terrvel Technologies

    1 0 Отговор
    S8 plus е красота и мощ в едно
  • 20 Tervel Technologies

    1 0 Отговор
    Samsung са номер едно