Отидете към основна версия

3 616 0

Програма лови "фотошопнати" снимки

  • photoshop-
  • софтуер

Учени от колежа "Дартмут" в Ню Хемпшър създадоха приложение, което автоматично засича модифицирани във PhotoShop изображения. Засега новата програма има настройки само за разпознаване на софтуерни промени по лица, но занапред ще може да идентифицира всякакви манипулирани снимки.

Приложението, създадено от Хани Фарид и Ерик Кий, използва осем статистически параметъра за улавянето на реални изменения, а не просто оразмеряване или цветови пренастройки. Програмата надушва геометрични модификации като промяна във формата на лицето и други телесни части, с помощта на които манекенките изглеждат по-слаби и красиви. Шанс губят и подобрения в текстурата на снимката, които скриват несъвършенства по кожата.

Новата програма е тествана върху 350 доброволци и е показала 80-процентова точност. Фарид и Кий твърдят, че следващата версия на софтуера им ще разпознава дори манипулирани снимки с научно съдържание.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Как да се разхубавим във PhotoShop

    Задава се дълга върволица от празници, които със сигурност ще бъдат увековечени на милиарди цифрови фотографии. Съпътстващите кулинарни и алкохолни ...
    29.11.2011
    4 518
    1
  • Adobe надхитри размазаните снимки

    Приставка за Photoshop, която генерира реалистичен констраст в размазани изображения, бе демонстрирана по време на конференцията Adobe MAX миналата ...
    13.10.2011
    9 612
    5