Last news in Fakti

13 Октомври, 2011 12:31 9 587 4

Adobe надхитри размазаните снимки

  • adobe-
  • photoshop

Приставка за Photoshop, която генерира реалистичен констраст в размазани изображения, бе демонстрирана по време на конференцията Adobe MAX миналата седмица. Плъгинът прави крачка напред в доближаването на технологиите за обработка на образи до фантасмагориите в екшън филмите, в които охранителни камери помагат за разчитането на марката часовник на ръката на престъпника.

Методът за генериране на констраст се базира на алгоритъм за анализ на посоката на движението, което обективът е заснел. Размазаните петна се изчистват до впечатляваща яснота - замацана лента се превръща в четлив текст. Ако се съди по демонстрацията, новият алгоритъм явно върши работа и при обработка на фотоси, заснети с евтин мобилен телефон.

Според запознати приставката почти сигурно ще бъде включена в следващата версия на Photoshop и скоро фразата "Я увеличи ей тук!", задължителна за почти всеки криминален сериал, ще започне да се пълни с реално съдържание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниела Иванова

    0 0 Отговор
    Много полезно нововъведение.
  • 2 Jesika

    0 0 Отговор
    Супер
  • 3 Гошко

    2 1 Отговор
    Това е алгоритъм за размазани снимки, причинени от движеие на обектива, а не за увеличаване и изясняване на изображението. Това да увеличш снимката като от 60 пиксела гинаправиш на 600 и поличиш ясен образ е наистина в сферата на фантастиката, ама иначе стенаписали един куп глупости!
  • 4 Бучков

    1 0 Отговор
    Точно така! Става въпрос за бавна скорост на заснемане, а не за резолюция на изображение.