Отидете към основна версия

33 522 35

Първите български инжекционни АГУ

  • агу-
  • lpg-
  • regas

Представиха първата българска марка инжекционни газови системи за директно впръскване Reagas. Технологията, най-общо казано е следната: За разлика от стандартните газови уредби, при инжекционните газови системи за автомобилите с директно впръскване бензинът се впръсква под високо налягане директно в цилиндъра на двигателя, а не в колектора, както е при традиционния метод.

За да се постигне това, се използват специални инжектори и помпа за високо налягане. Изпарената газ е с по-ниско от необходимото за целта налягане, затова се впръсква в колектора. За да не се повредят бензиновите инжектори и помпата за високо налягане, през тях продължава да се впръсква бензин, но неговото количество е значително по-малко.

По този начин газта заменя до голяма степен бензина, но двигателят работи и с двете горива в пропорция. При двигатели с директно впръскване е задължително газовата система да се съобрази с модела на автомобила.

Няма универсална уредба, всяка е в съответствие с конкретните решения на автомобилните производители. Цената също е различна за различните двигатели, но от кампанията казаха, че при ежедневно ползване на автомобила, инвестицията за покупката на самата уредба се избива за не повече от половин година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини