Last news in Fakti

4 Май, 2022 10:48 6 230 16

Факла на пътя или колко опасни могат да бъдат превозните средства с АГУ (ВИДЕО)

  • агу-
  • пожар

Заснетите кадри наподобяват сцена от холивудски филм. Единственото нещо, което липсва, е Вин Дизел

Факла на пътя или колко опасни могат да бъдат превозните средства с АГУ (ВИДЕО) - 1

Алтернативните горива като компресиран природен газ са прост и доскоро ефективен начин да направите колата си по-икономична и екологична. Но сега нещата рязко се промениха. Газта стана скъпа, а преоборудването на рейсовете от градския транспорт, на практика е невъзможно.

Освен, че е скъп метанът е и доста опасен, та дори и уредбата да е фабрично монтирана. Най-пресният пример е от случка край италианския град Перуджа. Автобусът, с пламъци, изригващи от покрива, изглежда като ракета, изстрелвана в космоса.

Веднага да кажем, че при пожара няма пострадали – в автобуса не е имало пътници, а шофьорът успява да изскочи навреме и да извика пожарникарите. Но когато те пристигнат, няма какво да гасят.

В социалните мрежи има много теории за пожара. Някои твърдяха, че е запален електрически автобус, други, че само водородните бутилки могат да горят толкова силно. Но този Irisbus Iveco Cityclass е оборудван с конвенционален двигател и метанова уредба, монтирана на покрива.

Това не е първият път, когато автобус се запалва така. Но трябва да се отбележи, че това се случва много рядко. На второто видео, заснето от пожарникарите, се виждат последиците от пожара - около превозното средство дори асфалтът се е стопил.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за мезе

    23 2 Отговор
    Айде ся "гроздето е кисело" хаха До ония ден ни убеждаваха, колко полезна и "зелена" е газта, а днес, като няма, колко е опасна хаха Пропагандаааа ха ха
  • 2 Незнам

    30 2 Отговор
    А защо на клипа пише electric bus fire, значи е електрически.

    Коментиран от #8, #12

  • 3 Bbbbbb

    25 1 Отговор
    Това видео го гледах преди дни с надпис, че автобуса е електрически. Някой киха яко мъни, а за мисирките те са по важни от истината.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Е колко да е електрически

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Bbbbbb":

    Ето ти къде си го чел преди няколко дни и точно датата и заглавието в същия този автомобилен раздел на факти

    Новини
    Авто »
    Какво се случва, когато автобус на метан започне да гори? (ВИДЕО)
    21 Април, 2022 10:294 54214

    автобус-метан-пожар
    Пожарът е достоен за холивудски филм
    Какво се случва, когато автобус на метан започне да гори? (ВИДЕО) - 1
    Галин Ганев
    Автор във Fakti.bg


    Автобусите с алтернативни горива като метан (CNG) например са популярни по целия свят, заради по-ниската степен на замърсяване, която те имат в сравнение с тези работещи с дизелово гориво например. За съжаление, обаче, тези автобуси имат един много голям минус и той е свързан с безопасността, ако по някаква причина има изтичане на метан....

    Коментиран от #14

  • 5 Механик

    17 0 Отговор
    Дааа, пропагната продължава. "Няма да горите газ, щото е опасно (няма я)!"
    А инак пожарът изглежда добре. По-добре гори само Тесла модел намкойси.
  • 6 Газ

    9 0 Отговор
    Те и самолетите падат,даже за година са колкото автобуси с газова
  • 7 АЗ СЪМ СЪВЪРШЕН

    3 10 Отговор
    Изглежда АЗ съм мноо прозорлив,като не ползвам газ под каквато и да е било форма! Но така съм постъпил,защото съм внимавал в клас в елитното училище,което завърших с отличен успех! Може би ще бъда добър пример за останалите?!?!? Но това зависи само от всички вас!
  • 8 И аз незнам

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Незнам":

    Защо това видео и скалъпена статия към него се публикува вече за 3-ти път в рамките на 2 седмици?!?!?!?!
  • 9 хмм

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Bbbbbb":

    На втория клип се виждат бутилките за метан на покрива.
  • 10 Баба яга

    0 8 Отговор
    И ся сичко що е на газ да се забрани със законь.
  • 11 Знайко

    7 0 Отговор
    ...хора, стига сте претопляли стари новини отпреди 3 месеца! Ако искате да си заработите крайшника....вземете се напънете малко! Утре и моя клик няма да го има в вашия сайт и категориите в менюто ще намалеят и някои хора юе се уволнят! Гледам комплексарската снимка на авторя....хахаха...и приемам , че е назначен преди 1 месец и е решил да препечата, защото каквото и друго да си помисля по-добре да не споделям тук!
  • 12 Случаен

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Незнам":

    Имаше голямо объркване, тоя клип е на 2 седмици поне. Качваха го като пожар на батерии, а то се оказа метан.
  • 13 Димитър

    4 1 Отговор
    Тоя журналист няма ли да го изгоните. Показва пожар на електрически автобус, а пише за газ... Тотален некадърник.
  • 14 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Е колко да е електрически":

    тоест Ганев и автора са колеги или едно и също лице , губещо времето НИ? Благодаря за бекъпа....а ве сигурен съм , че пишеше че е на метан, сега електричка....кво става?? Мерси ,брат!
  • 15 Христо

    2 1 Отговор
    Радослав Славчев, Радко... Ти кьорав ли си че не видя, че даже на клипа пише ELECTRIC ? Това е огън от батерии... който няма гасене!
  • 16 газзззззззз

    0 0 Отговор
    видмо автобусът е на метан , но кой пудяулити кара на метан, виждали ли сте цената му на метанстанцията, дори преди поскъпването пак не си заслужаваше, пък и чисто физически си е наказание за собственика и возилото, има една малка разлика в работното налягане на метана и пропан-бутана, не бъркайте двата щата, а забравих, влизането в подземни паркинги , тунели и прочие е забранено за возила на метан, а не на пропан-бутан