Отидете към основна версия

8 237 13

Москва се отказва от автобусите с ДВГ

  • москва-
  • електрически автобус-
  • електробус-
  • градски транспорт-
  • двигател с вътрешно горене

Властите в руската столица са взели решение за подмяна на автобусния парк с екологично чисти рейсове. До три години всички превозни средства на градския транспорт в Москва ще отстъпят място на електробуси, съобщава "За рульом".

"Готвим се за провеждането на конкурс за покупка на електрически автобуси през есента. Надяваме се руските производители ще предложат достойни разработки. След 3 години Москва се отказва от двигателя с вътрешно горене. Екологията в града ще спечели от това", споделя кметът на руската столица Сергей Собянин.

В момента в Москва се провеждат практически изпитания на няколко електробуса на различни производители. Сред кандидатите са Група ГАЗ, КамАЗ, Волжанин и финландската Linkker.

Зарядът на експерименталните рейсове на ток стига за изминаването на около 150 км. Капацитетът на батериите се попълва на крайните спирки от специални устройства за бързо зареждане.

Някои автобуси могат да се зареждат и от тролейбусната мрежа. Производителите твърдят, че по-високата цена на електрическите рейсове се изплаща бързо заради по-ниските разходи за експлоатация и поддръжка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини