Last news in Fakti

25 Юли, 2017 14:04 8 230 13

Москва се отказва от автобусите с ДВГ

  • москва-
  • електрически автобус-
  • електробус-
  • градски транспорт-
  • двигател с вътрешно горене
Москва се отказва от автобусите с ДВГ - 1

Властите в руската столица са взели решение за подмяна на автобусния парк с екологично чисти рейсове. До три години всички превозни средства на градския транспорт в Москва ще отстъпят място на електробуси, съобщава "За рульом".

"Готвим се за провеждането на конкурс за покупка на електрически автобуси през есента. Надяваме се руските производители ще предложат достойни разработки. След 3 години Москва се отказва от двигателя с вътрешно горене. Екологията в града ще спечели от това", споделя кметът на руската столица Сергей Собянин.

В момента в Москва се провеждат практически изпитания на няколко електробуса на различни производители. Сред кандидатите са Група ГАЗ, КамАЗ, Волжанин и финландската Linkker.

Зарядът на експерименталните рейсове на ток стига за изминаването на около 150 км. Капацитетът на батериите се попълва на крайните спирки от специални устройства за бързо зареждане.

Някои автобуси могат да се зареждат и от тролейбусната мрежа. Производителите твърдят, че по-високата цена на електрическите рейсове се изплаща бързо заради по-ниските разходи за експлоатация и поддръжка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    4 9 Отговор
    Аууу , край ! Сега шофьорчетата откъде ще точат нафтичка ?! Ще избягат всичките за нула време , ама те и без това след още няколко години ще ги направят автономни автобусите .

    Коментиран от #3

  • 3 Ванко

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Сега ще краднем ток...

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ванко":

    Супер , ама "тубичките" са бая тежки , пък и къде ще е като няма да има "шофьор " ?
  • 5 TNT

    12 12 Отговор
    Надяваме се руските производители ще предложат достойни разработки...

    Ха ха ха ами надявайте се!
  • 6 Пешо

    4 7 Отговор
    ...ооо, майко...
  • 7 E...

    20 2 Отговор
    Не съм русофил, но като прочета коментари като ...ооо, майко и се замисля дали в бг. произвеждаме нещо, че да ги плюем. Хората поне произвеждат и се развиват, а ние само плюем .........

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "E...":

    Ами както пише в статията , търг ще има есента , тоест след 2-3 месеца , така че руските производители ако не са "разработили" до сега (а те не са ) , няма и да разработят , но електробусите ще бъдат купени и то други държави , където ги има предостатъчно , та по-полека с "произвеждат и развиват" , щото не правят нито едното , нито другото , ама плащат на някои , дето "не са русофили" да пишат глупости !
  • 9 електрическите рейсове

    19 2 Отговор
    Уважаема Редакция, уважаеми г-н Касабов - живея в Москва, виждам всеки ден тестовите "електробуси" (имат си даже лого: зелен щепсел на бели врати и купе) да се движат по центъра! Желаете ли да ви заснема видео от СПИРКИТЕ, които са оборудвани с 8 порта USB за зареждане на устройства, БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ И предупредителен знак, че се извършва видеонаблюдение?! Съвсем случайно имам видео от миналата година, когато бях в Москва и мога да докажа интернет скорост от 1МБ в АВТОБУСИ И ТРОЛЕЙБУСИ, А СЪЩО ТАКА И 3МБ В МЕТРОТО (по Кольцевая). С удоволствие ще очаквам коментарите на читателите. Поздрави!

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Vasik Atanasova

    6 2 Отговор
    браво бъдещето е в това
  • 11 star

    5 0 Отговор
    при положение, че токът им е почти без пари..
  • 12 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "електрическите рейсове":

    Ами вземи ни прати видео на някое място на 200-300 км от Москва , ама там няма даже асфалт , да не говорим за "безплатен интернет" , а заплатите са 9-10000 рубли , което по сегашния курс е 270 лв.
  • 13 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "електрическите рейсове":

    А "електрически рейсове" в София пробно вървят от миналата година , а в Бургас и Стара Загора спирките казват и показват след колко минути ще пристигне автобуса , което е много по-смислено от интернета , който всеки вече в България има на телефона си и то дори навръх Балкана , а не само в "метрото" , господин "не русофил" !