Отидете към основна версия

41 148 15

Джаджи, заради които се влиза в затвора

  • heavy duty self-defensive stun gun led flashlight-
  • emt paintball sentry turret-
  • yellow laser pointer
На пазара се предлагат всевъзможни технологични играчки, повечето от които са безобидни. Те са силен притегател особено за силния пол. За притежанието на някои от тях обаче човек може да влезе в затвора. Сред множеството такива устройства могат да се отделят три, които изглеждат безобидни, но в същото време са доста опасни.

Като най-ярък пример за подобна джаджа може да се посочи Heavy Duty Self-Defensive Stun Gun LED Flashlight. Това е компактно пластмасово средство за самозащита от хора и животни, което излъчва светлина и звук. Снабдено е със свръхярки диодни светлини и генератор на звук със сила 120 децибела. Цената му е $27, но то спокойно може да нанесе тежки увреждания на зрението и слуха.

Друга доста опасна приумица е EMT Paintball Sentry Turret. Това устройство представлява преносим оръдеен купол, позициониран на триножник и обстреващ противника с патрони за пейнтбол. Устройството се командва дистанционно с помощта на специален джойстик с екран. EMT Paintball Sentry Turret може да изстрелва по 30 патрона в секунда и е доста опасно за човек без нужната екипировка за пейнтбол. Цената му е $1 960.

Трета джаджа прилича на детски светлинен меч и се нарича Yellow Laser Pointer. Струва $600 и е изключително опасна. Специфични микродиоди създават оранжев лъч с дължина на вълната 592.5 нанометра, която се използва за военни, медицински и астрономически цели. Въпреки че не се препоръчва за цивилна употреба, устройството се предлага на пазара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини