Last news in Fakti

13 Декември, 2011 15:53 41 142 15

Джаджи, заради които се влиза в затвора

  • heavy duty self-defensive stun gun led flashlight-
  • emt paintball sentry turret-
  • yellow laser pointer
На пазара се предлагат всевъзможни технологични играчки, повечето от които са безобидни. Те са силен притегател особено за силния пол. За притежанието на някои от тях обаче човек може да влезе в затвора. Сред множеството такива устройства могат да се отделят три, които изглеждат безобидни, но в същото време са доста опасни.

Като най-ярък пример за подобна джаджа може да се посочи Heavy Duty Self-Defensive Stun Gun LED Flashlight. Това е компактно пластмасово средство за самозащита от хора и животни, което излъчва светлина и звук. Снабдено е със свръхярки диодни светлини и генератор на звук със сила 120 децибела. Цената му е $27, но то спокойно може да нанесе тежки увреждания на зрението и слуха.

Друга доста опасна приумица е EMT Paintball Sentry Turret. Това устройство представлява преносим оръдеен купол, позициониран на триножник и обстреващ противника с патрони за пейнтбол. Устройството се командва дистанционно с помощта на специален джойстик с екран. EMT Paintball Sentry Turret може да изстрелва по 30 патрона в секунда и е доста опасно за човек без нужната екипировка за пейнтбол. Цената му е $1 960.

Трета джаджа прилича на детски светлинен меч и се нарича Yellow Laser Pointer. Струва $600 и е изключително опасна. Специфични микродиоди създават оранжев лъч с дължина на вълната 592.5 нанометра, която се използва за военни, медицински и астрономически цели. Въпреки че не се препоръчва за цивилна употреба, устройството се предлага на пазара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преслав Стефанов

    0 1 Отговор
    hubav den
  • 2 Преслав Стефанов

    0 1 Отговор
    (a0335)
  • 3 Преслав Стефанов

    0 0 Отговор
  • 4 ataveto

    1 1 Отговор
    е га ти с какви глупости ни пулнят главите ,колкото и безобидни като гледам цените ще откажат повечето бьлгари които трябва да избират кое по напред да купят

    Коментиран от #8

  • 5 Станислав Стоянов

    2 0 Отговор
    Забранени пък са по магазините!
    Е те и наркотиците са забранени и не се продават по магазините нали!
    Не мога да разбера защо въобще се допускат до пазара след като са забранени!
  • 6 Албен Пастармаджийски

    2 0 Отговор
    Това са някакви простотий от който страда целокупния бъгарски народ , защото нашите некъдърни управници не могат да спрат техния внос и продажба.Така стои въпроса и с пиратките, не искат да ги забранят , защото всички гушат от продажбите им на простаци , който си ръсят парите за простотий.
  • 7 Албен Пастармаджийски

    1 0 Отговор
    Това са някакви простотий от който страда целокупния бъгарски народ , защото нашите некъдърни управници не могат да спрат техния внос и продажба.Така стои въпроса и с пиратките, не искат да ги забранят , защото всички гушат от продажбите им на простаци , който си ръсят парите за простотий.
  • 8 tower

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ataveto":

    @4 съгласен съм с теб. Има много хора който като идат в супермаркета се чудят по- напред какво да купят. Наистина тази цена ще откаже повечето българи.
  • 9 шемета

    2 0 Отговор
    имам лазара - наистина е много опасен - толкова е силен че топи пластмаса както и пали лист хартия все едно сте с лупа фокусирана от слънцето. Гледах много клипчета и много статий за това нещо - в детски ръце е изключително опасно. В началото още докато го пробвах се осветих без да искам от отражение на лъскав предмет (добре че не бе огледало) след което 2-3 дена не виждах много добре с едното око ... така, не всяка играчка е играчка ...
  • 10 borisow

    0 0 Отговор
    hora ot kade moga si go zema tozi lazer i kolko pari e ???
  • 11 шемета

    0 1 Отговор
    заповядай Borisow - внимавай само!

    http://www.wickedlasers.com/lasers/Spyder_III_Pro_Arctic_Series-96-37.html
  • 12 petkanov

    0 0 Отговор
    Аз имам няколко нови такива лазера, само че са зелени, който иска да си купи да ми пише на skype - marvelous_soul
  • 13 .........

    1 0 Отговор
    Лазерът може да ослепи човек,който се взира в него дори и от разстояние.
  • 14 georgi

    0 1 Отговор
    Heavy Duty Self-Defensive Stun Gun LED Flashlight ,това е фенерче с елетрошок отпред :). Не излъчва звук.. в първия момент много се изненадах какво ще е това нещо за самозащита, което заслепява и то с LED ;-)..
  • 15 анонимен

    0 0 Отговор
    Тази статия по-скоро прави реклама на въпросните продукти, отколкото да показва реално колко са опасни. Аз имам продукт сходен с последния рекламиран и дори е много по-силен от него. Купих си го от чужбина на цена няколко пъти по-ниска от тази, на която може да се закупи у нас, но в момента вече не се предлага, поради простата причина, че е доста опасен ако се ползва неразумно. Само като пример - като се фокусира може да изгори почти всичко без метал и то до разстояние 5-6 метра. За разстояния в рамките на 5-20 сантиметра дори метал може да разтопи. Така, че може да си направи човек сам изводи с такава играчка какви поразии може да се правят.