Отидете към основна версия

7 352 3

Двуетажен кемпер за сърфисти

  • citroen-
  • rip curl-
  • spacetourer-
  • кемпер

Французите от Citroen представиха една концептуална модификация на буса си SpaceTourer, която е разработена съвместно с компанията Rip Curl. Автомобилът е превърнат в дом на колела и е изпълнен в стила на легендарните сърфистки миниванове.

С конструкцията на "жилищната част" се заема фирмата Pössl, която е една от водещите европейски компании в създаването на кемпери. Автомобилът е снабден с разгъваем таван, позволяващ в буса човек да стои прав.

Освен това в сърфисткия SpaceTourer има две спални, вграден в багажника душ, кухня с газов котлон и мивка, хладилник, сгъваема маса, както и специална стойка за две сърф дъски. Налична е още метеорологична станция и специален сейф за вещи.

Още нещо любопитно е, че колата е оборудвана с 4х4 система, която е със заден блокируем диференциал, разработен от ателието Dangel. Последното сътрудничи с PSA още от началото на 80-те години на миналия век.

Този двуетажен дом на колела се задвижва от дизелов двигател с мощност 150 конски сили, работещ съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия. Сега на сърфисткия бус му предстои тестови тур, включващ най-известните места за сърф в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини