Отидете към основна версия

4 462 24

DHL поръча Tesla Semi

  • tesla-
  • semi-
  • dhl

DHL се присъедини към Walmart, J.B. Hunt Transport Services и други големи компании с поръчката на 10 електрически камиона Tesla Semi, съобщава Wall Street Journal. Немският логистичен гигант планира да използва влекачите за доставки за доставки на стоки и оборудване в САЩ чрез поделението си DHL Supply Chain.

Wall Street Journal разкрива още, че DHL е участвала заедно с други транспортни компании в заключителните етапи от разработката на Semi. Идеята на немците е електрическите камиони на Tesla да се ползват не само за бързи доставки в рамките на един ден, а и бъдат тествани на по-дълги маршрути.

Автопаркът на DHL вече включва електрически фургони Ford за бързи доставки в Европа. Поръчката на камиони на ток обаче се разглежда като качествено нов етап в навлизането на електричеството в транспортните услуги.

При представянето на Semi Tesla обяви, че предварителни поръчки за камиона могат да се направят срещу предплата от $5 000. Силният интерес към електрическия влекач обаче окуражи Илон Мъск и депозитът бързо бе увеличен четирикратно на $20 000. Първата партида Semi, наречена по традиция Founders Edition, ще струва $200 000, а след това цените ще спаднат на $150 000 за версията с обсег 500 км и $180 000 за тази с автономен пробег 800 км.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Камионът на Tesla се появи на пътя (ВИДЕО)

    Първата Tesla Semi, която се появи на цивилната пътна мрежа, беше засечена в САЩ. Видеото, което е уловило електрическият камион е заснето от автолюби ...
    23.01.2018
    10 122
    28
  • Budweiser поръча 40 камиона Tesla

    Американската компания Anheuser-Busch, която произвежда световноизвестната бира Budweiser, е поръчала 40 електрически влекача Tesla Semi. При цена от ...
    08.12.2017
    5 586
    34