Отидете към основна версия

11 699 19

Кола на старо, карана от жена: ДА или НЕ?

  • употребявани автомобили-
  • жени
Снимки:Shutterstock

Голяма част от мъжете, водачи на моторни превозни средства имат особено мнение за жените шофьори. Болшинството от българите са на мнение, че жените не са добри водачи и въобще не могат да се грижат за автомобила си. Дали това е така или не, е тема на друг разговор, но сега ще ви покажем едно изследване, направено от компанията CarPrice, изводите от което ни показват безопасно ли де купим употребяван автомобил каран от жена.

Въпреки очакванията, се оказва, че автомобил каран от жена е в пъти по-добър от аналогичен, но управляван от мъж. Като за начало започваме с факта, че жените не обичат сами да ремонтират автомобилите си. Поради тази причина те ги поверяват в ръцете на професионалисти, които си вършат работата по-добре отколкото някои самоделни майстори. Втората причина, поради която колите управлявани от жени са по-добри е свързана с пробега.

"Женските" коли се карат значително по-малко. Това е така, защото в много от времето те се возят в колите на своите половинки, а и жените по-често обичат да сменят автомобилите си. Изследването показва още, че "женските" коли търпят повече ремонти, но те са основно козметични - причинени от леки удари, ожулвания и т.н. По-често се налага и смяната на съединител (при колите с механична трансмисия).

Като цяло обаче техническото състояние на кола, управлявана от жена е по-добро от това на автомобил, каран от мъж. "Мъжките" коли се характеризират с далеч повече проблеми по двигателя и ходовата част, а като причина за това се посочва по-агресивната езда от страна на мъжете. Така че ако се чудите дали да купите автомобил на старо, управляван от жено, то проверете съединителя и огледайте външният вид. Останалите възли и агрегати, в повечето случаи, ще са в по-добро състояние от т.нар. "мъжки" автомобили.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини