Отидете към основна версия

4 116 5

Най-умната Kia

  • kia-
  • niro-
  • ev-
  • ces 2018

По време на изложението за електроника CES 2018 корейците от Kia демонстрираха прототип на новото Niro EV, който не само се задвижва от електромотор, а и разполага с куп съвременни технологии и джаджи.

Така например колата може да работи с мрежата 5G, която е в пъти по-бърза от "четворката" и благодарение на която автомобилът може да "разговаря" с други коли, с дома на собственика и с пешеходците.

По време на изложението за електроника CES 2018 корейците от Kia демонстрираха прототип на новото Niro EV, който не само се задвижва от електромотор, а и разполага с куп съвременни технологии и джаджи. така например колата може да работи с мрежата 5G, която е в пъти по-бърза от 4G.

Последното става чрез дисплей, монтиран на мястото на радиаторната решетка, на който се появяват различни съобщения. Новата Kia Niro EV е с пробег под 400 километра, което на практика не е много и поради тази причина корейците не акцентират върху това.

Те препоръчват да се вгледате в салона и по-конкретно в новия информационен комплекс, който ще се монтира на много от серийните модели на компанията. Главните особености в него са: сензорно управление и функция за разпознаване на гласове и лица. Последното означава, че колата сама ще разбира кой сяда зад волана и автоматично ще настройва седалка и функции спрямо желанията на водача.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини