Отидете към основна версия

4 986 16

Без повече дизелови Jeep-ове

  • дизел-
  • fca-
  • двг

Още един автопроизводител се отказва от дизела

След като стана ясно, че актуалните бензинови и дизелови мотори ще бъдат последните двигатели с вътрешно горене на Volvo, се появи аналогична информация, касаеща друг автомобилен концерн. Става дума за Fiat Chrysler Automobiles (FCA), които обаче не се отказват от мотори с вътрешно горене, а само от дизеловите такива.

По предварителна информация това ще се случи през 2022 година, като идеята е тогава нито едно пътническо превозно средство, произведено във FCA да не разполага с дизелов двигател. Решението е продиктувано от факта, че през януари миналата година Агенцията по охрана на околната среда на САЩ обвини FCA за монтиране на незаконно програмно обезпечение в дизеловите им автомобили.

По-конкретно, под ударите на закона попаднаха, моделите Jeep Grand Cherokee и Dodge Ram 1500, оборудвани с трилитрови дизелови агрегати. Заради Дизелгейт, а и заради слабото търсене на дизелови модификации, от концерна са решили да не се занимават повече с тях и да съсредоточат усилията си към бензинови мотори и към хибридни силови трактове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини