Отидете към основна версия

8 840 41

И Subaru отписа ръчните скорости

  • subaru-
  • lineartronic-
  • eyesight-
  • ръчни скорости

Бъдещето на предавателните кутии с ръчно превключване изглежда все по-облачно, след като пореден производител от световен мащаб изрази съмнения в съвместимостта им с новите технологии. В интервю за Auto Express от салона в Женева управляващият директор на Subaru UK Крис Греъм обяви, че развитието на фирмената система за безопасност Eyesight налага отказ от механичните трансмисии.

Според мениджъра компанията няма планове да предлага технологията в комбинация с ръчни скорости и вместо това смята да насочи всичките си усилия в доразвиването на вариатора Lineartronic. Eyesight използва двойка камери за анализ на пътната обстановка, за да може в случай на нужда да спре автоматично колата, да поддържа движението в лентата и да управлява адаптивни круиз контрол, но се предлага само със CVT.

От Subaru не крият амбицията си да станат производител на едни от най-безопасните автомобили в света и трансмисиите с ръчно превключване явно не се вписват в тези планове. Японците обаче надали ще се откажат с лека ръка от механичните скоростни кутии в спортните си модели.

"За мен STI трябва да има ръчни скорости", декларира Греъм. "Ако погледнете M-моделите на BMW обаче, ще видите, че автоматиците не вещаят края на света. Представям си хибриден STI. Би имал феноменално ускорение".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини