Отидете към основна версия

9 113 8

Кемпер по индийски

  • pinnacle-
  • finetza-
  • кемпер

Индийската компания Pinnacle Speciality Vehicles представи суперлуксозен кемпер с уникална външност. Finetza напомня на брониран бус от клас VIP, който става все по-популярен за бизнес пътувания.

Кемперът е базиран на индийския Force Motors Traveller, чието родословие може да се проследи до малките автобуси на Mercedes-Benz от 80-те години на миналия век. Високият таван и ефектният дизайн обаче преобразяват до неузнаваемост скромния работяга.

Задвижването е поверено на 3.2-литров дизел с мощност едва 115 к.с. При тегло от 4.5 тона от Finetza не могат да се очакват вихрени динамични характеристики, но пък и предназначението му не е такова.

Индийската къща на колела има пневматично окачване, които позволява спускането на каросерията почти до земята. В задната част пък има подвижна секция, която увеличава дължината до 8.5 метра.

През врата на левия борд (воланът е отдясно) се влиза в дневна с маса, диван и кресло. Канапето може да се трансформира в двойно легло.

В подвижната секция са разположени още един сгъваем диван, който също се превръща в креват. В съседство има тоалетна и баня. Всички трансформации се извършват автоматично и могат да се управляват през приложение за смартфон или таблет.

Както може да се очаква, Pinnacle Finetza не е евтин. Базовата цена в Индия е $77 000 (€62 705). Могат да се поръчат различни конфигурации с вместимост от двама до осем пътници.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини