Отидете към основна версия

6 256 11

Новите дигитални прибори на BMW

  • bmw-
  • idrive-
  • цифров приборен панел-
  • виртуален кокпит

BMW представи следващото поколение на информационно-развлекателната система iDrive и обновена версия на цифровия приборен панел. По предварителна информация те ще дебютират на борда на четвъртата генерация X5 (G05), чиято премиера е насрочена за тази година.

Централният дисплей на мултимедията, работеща под фирмената операционна система OS 7.0, изобразява до 10 отделни страници със съдържание, което може да се настройва. Основното меню също се персонализира, за да извежда на екрана често използвани функции като навигацията или музиката.

Системата актуализира показваната информация в зависимост от определено събитие или местоположение - например карта на паркингите при достигане на крайната точка от пътуването. Функциите се управляват с помощта на въртящ се контролер, гласови команди, жестове или докосване на дисплея.

Скалите на приборите на 12.3-инчовия виртуален приборен панел вече напомнят за радиаторната решетка. Отляво се намира скоростомерът, а отдясно - оборотомерът и указателят за горивото. Предвидено е място за дублиране на навигацията и изобразяване на индивидуално съдържание.

Цветовата схема и оформлението се сменят в зависимост от режима на движение. При избор на Sport екранът свети в червено и се появява индикатор за надлъжните и напречните натоварвания.

От BMW обявиха, че са готови за внедряването на стандарта за мобилна връзка 5G в автомобилите си. Баварците разработват системи, които го поддържат, от две години в сътрудничество с Audi и Daimler.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини