Отидете към основна версия

19 220 26

Sony се отказва от смартфоните и PlayStation 5?

  • sony-
  • смартфон-
  • playstation 5

Новият глава на японския гигант Sony Кеничиро Йошида представи план за развитието на корпорацията през следващите 3 години, в който няма и дума за смартфони. Приоритет ще станат направленията, които носят най-голяма печалба като производството на компоненти, услугите и развлеченията.

Мобилните телефони не попадат в тази група, тъй като носи незначителни печалби. Прогнозите за тази година гласят, че в света ще бъдат продадени 10 млн. смартфона, докато през 2017-а са били купени 22.5 млн.

Под въпрос е и бъдещето на PlayStation. Sony печели най-вече от игри, а не от продажбата на конзоли. Напоследък те са спаднали с 18%, а за PS5 не се говори нищо.

За плановете на Кеничиро Йошида, който е бивш финансов директор на Sony, говори красноречиво и покупката на EMI (Electric & Music Industries). Британската компания е собственик на правата върху повече от 2 млн. песни, сред които каталозите на изпълнители като Queen, Beyonce, Алиша Кийс, Red Hot Chili Peppers, The Beatles, Pink Floyd, Radiohead, Gorillaz, Deep Purple и много други. Така японците се надяват да запазят лидерската си позиция на музикалния пазар и стрийминг услугите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини