Отидете към основна версия

15 768 12

Дебютира най-големият пътнически вертолет

  • bell-
  • 525 relentless

Повечето цивилни хеликоптери са фини машини със силно ограничена товароподемност и вместимост от едва няколко пътника. Представеният тази седмица Bell 525 "Relentless" има амбицията да промени това. "Непреклонният" американски вертолет може да превозва 16 души и двама пилоти.

525 "Relentless" дебютира на тазгодишното в Heli-Expo в Далас, Тексас, пред тълпа от авиационни ентусиасти и представителни лица от индустрията. Толкова е голям, че от Bell са измислили изцяло нова категория специално. "Super Medium" е най-големият размер за вертолет, разработен специално за граждански нужди. Следващи по габарити са хеликоптерите, проектирани за съвместна цивилна и военна употреба като Sikorsky S-92. Петте му роторни перки се въртят от два турбовитлови двигателя CT7-2F1 на General Electric с по 2 000 к.с. всеки.

"Непреклонният" може да се похвали и със свръхмодерна авионика. В кокпита е вградена чувствителна на допир система Garmin, а управлението е изцяло безжично. Дизайнът на кабината позволява на пилотите да виждат всичко около носа на машината и улеснява кацането.
 
525 "Relentless" развива скорост от 257 км/ч и може да прелети 725 км с едно зареждане. От Bell Helicopter очакват да получат много поръчки за новия си модел от петролни компании, които открай време изпитват сериозни трудности с транспорта на персонала си до платформите за добив от открито море.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Нов конвертоплан за щатската армия

    Конвертопланът V-280 Valor извърши успешно първия си полет, съобщава сайтът на Bell Helicopter. Хибридът между вертолет и самолет ще участва в конкурс ...
    19.12.2017
    3 134
    5