Отидете към основна версия

5 007 23

"Секретен" трамвай от производителя на танка "Армата"

  • трамвай-
  • уралтрансмаш

Руската компания "Уралтрансмаш" представи нов модел трамвайна мотриса с уникална конструкция на изложението ИННОПРОМ-2018, съобщава ABW. Четириосният вагон 71-415 има талиги с двойно ресорно окачване, разработено специално за него.

Ходовата част на трамвая е проектирана така, че да освобождава максимално междуколесното пространство. Въпреки особеностите на конструкцията маневреността на мотрисата не е пострадала изобщо - радиусът на завой е 14 метра.

Всяко от колелата на новия трамвай е снабдено със собствен 30-киловатов електромотор. Сумарната мощност от 250 кВт позволява ускорение от 0 до 40 км/ч за 10 секунди и максимална скорост 75 км/ч. Заявеният ресурс е 500 000 км до първия основен ремонт и експлоатационна възраст не по-малко от 20 години.

По време на изложението иновационните талиги са били маскирани грижливо, за да се избегне рискът от промишлен шпионаж от конкуренти. До края на годината 71-415 трябва да получи технически сертификат, който да позволи започването на серийно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини