Отидете към основна версия

29 983 35

Новият Mercedes-Benz GLE ще се измъква от затъване с подскоци

  • mercedes-benz-
  • gle-
  • окачване-
  • система против буксуване

Следващото поколение на всъдехода Mercedes-Benz GLE ще бъде снабден със система, която ще подобри значително проходимостта и ще намали риска от затъване, съобщава Car and Driver. Опцията ще бъде достъпна само за автомобили с пневматично окачване, което ще помага на водача с "подскоци". Специалният режим ще се управлява от системата против пробуксуване.

Новият Mercedes-Benz GLE ще се оборудва с активно хидро-пружинно окачване, което ще позволява контрол над всяко колело поотделно и регулиране на твърдостта на амортисьорите в зависимост от особеностите на пътната настилка. Всъдеходът ще получи също централен диференциал с електронно управляем мокър съединител, а срещу допълнително заплащане - и двустепенна раздатъчна кутия.

Mercedes-Benz не е единствената марка, която предлага подобна система против пробуксуване. Подобен режим има всъдеходният круиз контрол Crawl Control на Toyota. Неговият работен алгоритъм улеснява придвижването по неравен и песъчлив терен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Новият Mercedes-Benz GLE отвътре

    Немският портал Mercedes-Fans публикува първите снимки от интериора на следващото поколение. Дизайнът на салона е вдъхновен от стилистиката на концепт ...
    08.08.2018
    8 517
    7