Отидете към основна версия

13 512 23

София със 110 коли за споделено шофиране

  • spark-
  • софия-
  • споделено шофиране

От началото на седмицата броят на електрическите коли, които могат да се наемат и ползват споделено в София през мобилното приложение SPARK, надмина 110 електромобила. Внушителната бройка беше достигната с доставката на още 50 електрически Volkswagen e-up! Плановете на компанията са до края на следващата година броят на предлаганите електромобили да надмине 350.

Spark е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София.

Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини