Отидете към основна версия

6 261 6

Някой е купил чертежите на Aston Martin Vanquish за €23 млн.

  • vanquish-
  • чертежи-
  • документация-
  • aston martin

Неизвестен купувач е платил £20 млн. (€22.7 млн.) за цялата техническа документация и машинното оборудване за производството на спряния от производство през 2017 г. Aston Martin Vanquish, съобщава Automotive News.

Любопитно е, че британската компания не е обявявала публично такава продажба. Сделката от юни е спомената мимоходом на една от страниците в специалния отчет на Aston Martin, предхождащ излизането ѝ на борсата.

Отчетът не дава никаква информация за загадъчния купувач. Според Automotive News не е изключено това да е китайски производител, който да търси лесен достъп до технологии. Не е изключено за документацията да е платило някое от европейските тунинг ателиета като Mansory или Ares, които планират собствени модели.

Сред заподозрените е дори Lotus, чийто собственик Geely разработва платформи от формовани листове алуминий като използваните от Aston Martin. Гранд турър с разположен отпред двигател като Vanquish обаче не се вписва в актуалната гама на компанията.

Aston Martin преустанови производството на флагмана си миналия ноември. Последната версия Vanquish S се оборудваше с 5.3-литров атмосферен V12 с мощност 603 к.с. и максимален въртящ момент 630 Нм. Наследник на модела е DBS Superleggera.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини