24 Октомври, 2018 14:09 6 245 6

Някой е купил чертежите на Aston Martin Vanquish за €23 млн.

  • vanquish-
  • чертежи-
  • документация-
  • aston martin
Някой е купил чертежите на Aston Martin Vanquish за €23 млн. - 1

Неизвестен купувач е платил £20 млн. (€22.7 млн.) за цялата техническа документация и машинното оборудване за производството на спряния от производство през 2017 г. Aston Martin Vanquish, съобщава Automotive News.

Някой е купил чертежите на Aston Martin Vanquish за €23 млн.

Любопитно е, че британската компания не е обявявала публично такава продажба. Сделката от юни е спомената мимоходом на една от страниците в специалния отчет на Aston Martin, предхождащ излизането ѝ на борсата.

Някой е купил чертежите на Aston Martin Vanquish за €23 млн.

Отчетът не дава никаква информация за загадъчния купувач. Според Automotive News не е изключено това да е китайски производител, който да търси лесен достъп до технологии. Не е изключено за документацията да е платило някое от европейските тунинг ателиета като Mansory или Ares, които планират собствени модели.

Някой е купил чертежите на Aston Martin Vanquish за €23 млн.

Сред заподозрените е дори Lotus, чийто собственик Geely разработва платформи от формовани листове алуминий като използваните от Aston Martin. Гранд турър с разположен отпред двигател като Vanquish обаче не се вписва в актуалната гама на компанията.

Някой е купил чертежите на Aston Martin Vanquish за €23 млн.

Aston Martin преустанови производството на флагмана си миналия ноември. Последната версия Vanquish S се оборудваше с 5.3-литров атмосферен V12 с мощност 603 к.с. и максимален въртящ момент 630 Нм. Наследник на модела е DBS Superleggera.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 525

    12 3 Отговор
    ... аз съм тайнствения купувач
  • 2 onq na koniq

    9 1 Отговор
    Реших да подновя бегачката!
  • 3 110

    9 0 Отговор
    Епа чичо Китай че я купи и след 2-3 години ще пуснат в продажба
  • 4 не аз съм

    5 2 Отговор
    Не, аз съм тайнствения купувач!!
  • 5 Язе

    6 0 Отговор
    Неизвестен купувач е платил £20 млн. (€22.7 млн.) за цялата техническа документация и машинното оборудване за производството на спряния от производство през 2017 г. Aston Martin Vanquish.Това е направо подарък.Добра сделка.
  • 6 Най тъпо изхарчените пари

    3 0 Отговор
    Не съм добре и не знаех как да похарча 23 млн. Ще ми помогнете ли да си ги нарежа за тоалетна хартия?