Отидете към основна версия

2 163 11

Geely ще прави китайски Hyperloop

  • geely-
  • china aerospace science and industry corporation-
  • hyperloop

Китайската автомобилна компания Geely и държавната China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) обявиха, че са подписали споразумение за съвместната разработка на транспортна мрежа от свръхзвукови подземни влакове по подобие на американския Hyperloop.

Стратегическият договор цели съчетаване на магнитната левитация и вакуумните тръби в една технология, която според CASIC ще позволява на пътническите влакове да се движат със скорости до 1 000 км/ч, а в бъдеще - и с 4 000 км/ч.

На първо време Geely и CASIC ще обединят усилията си в областта на научните разработки. Според автопроизводителя това ще му помогне и в развитието на превозни средства от нов тип.

Системата от високоскоростни вакуумни тунели Hyperloop, която в момента се изгражда в Щатите, ще позволява на влаковете да се движат на магнитна възглавница със скорост 250 мили/ч (402 км/ч). Първата линия трябва да заработи на 10 декември под Лос Анджелис.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Alfa и Maserati стават китайски?

    След смъртта на предишния ръководител шеф Серджо Маркионе, който отказа на VW да продаде марката Alfa-Romeo, в концерна Fiat Chrysler настъпиха сериоз ...
    13.02.2019
    8 750
    68