Отидете към основна версия

27 519 51

Най-евтините и най-скъпите пушки в света

  • лов-
  • пушки
VO Falcon

Колко сте готови да заплатите за ловна пушка? За някои сумата от 1000 долара е психологически предел, а за други и десетки хиляди не са толкова много. Ще ви представим най-евтините и най-скъпите пушки в света. Когато говорим за евтини пушки, трябва да отчитаме следните фактори:

Става въпрос само за ново оръжие на известни световни производители от Европа и САЩ, пише изданието bglov. Не влизат в сметката стари модели или изработено по ръчен способ оръжие. Що се касае до горния предел на цената, то тук също се разглежда ново серийно огнестрелно оръжие, без отчитане на историческа ценност.

И така, по мнение на аналитиците и обикновените собственици на пушки най-евтини модификации предлага американската компания Savage Arms. Най-евтините модели струват по-малко от 300 долара. Несъмнено съществуват руски и китайски аналози, които не превишават тази цена. Не е възможно обаче да се говори за тяхното широко разпространение в света и за високо качество на изработката.

И докато за евтините пушки още може да се поспори, то палмата на първенството в нишата на свръхскъпи модели държи шведската компания VO Gun & Rifle. Серийният модел VO Falcon се продава на цена 820 хиляди долара. Нейните основни купувачи са арабски шейхове и много заможни любители на соколарския лов. Дори ръкохватката на затвора е изпълнена във вид на соколови нокти, стискащи топка.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини