Отидете към основна версия

28 758 111

Най-точната пушка в света

  • пушка-
  • precision guided firearms

Първата информация за Precision Guided Firearms се появи в края на 2012 година, а полуавтоматичната пушка 500 Series AR Smart Rifle беше представена две години по-късно. Модификациите са няколко, като най-евтината струва $10 000.

За този период технологията претърпя редица промени и модернизации, а нейното прилагане позволява да получим най-точното оръжие в света, което може само да поразява целта с точност, която превъзхожда и най-опитните стрелци.

Тестовете показват, че системата Precision Guided Firearms поне пет пъти надминава точността на опитен стрелец на разстояние 450 метра. Необходимо е стрелецът само да набележи целта и да насочи оръжието към нея, а то прави всичко останало в автоматичен режим.

Системата може да се прицелва и по мишени, движещи се с 15 км/час, като при полуавтоматичен режим може да порази няколко цели едновременно, пише bglov.com. 500 Series AR Smart Rifle е модернизация на полуавтоматичната пушка AR-15, която е гражданско изпълнение на американската щурмова пушка М-4.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини