Отидете към основна версия

29 400 119

Евтини зимни гуми. Има ли такова "животно"?

  • nankang-
  • китайски гуми-
  • зимни гуми

Зима е и тази година тя наистина се усеща като такава. Доста сняг, заледени и на много места по страната - непочистени участъци. Всички знаем какво е решението за подобни условия - автомобил 4х4 и качествени зимни гуми. Сега ще обърнем внимание на избора ни не на автомобил, а на зимни гуми, при това от нискобюджетните. Ако реномираните марки гуми са ви скъпи, то не е зле да се ориентирате към т.нар. "втора лига".

Индустрията в сферата на автомобилните гуми се развива доста бързо и непрекъснато излизат нови технологии. Но гумите, които са били лидери в тестовете преди няколко години не са за пренебрегване. Те все още се продават като нови, само че под други марки. Китайците също напреднаха много в това отношение. Първоначално те предлагаха евтини, но много некачествени гуми, но сега нещата определено се промениха. Като пример ще дадем една от най-старите марки за гуми в Поднебесната държава - тайванската Nankang.Тя е сред марките, притежаващи най-дълъг опит и традиции в производството на гуми. Тайванският бранд е основан през далечната 1959 година, като вече повече от половин век снабдява своите клиенти с продукция, която с всеки изминал ден става все по-качествена. От пълен аутсайдер, тези гуми се превърнаха в едни от най-добрите в т.нар. нискобюджетен клас.

Друго съществено нещо за китайските гуми и по-конкретно за разглежданите от нас Nankang, е, че те вече се предлагат на пазара в изключително богата и разнообразна гама от размери. Марката предлага и много нестандартни размери гуми. Не е изненада, че Nankang е най-предпочитаната марка за гуми в Китай, с над 23,6% пазарен дял, но тази марка все по-уверено си пробива място и на европейския пазар. В едно от последните изследвания за избор на евтини зимни гуми, направено от oponeo.co.uk, първото място е именно за зимните гуми на Nankang, които изпреварват отдавна познатите у нас Debica, Sava, Barum и Matador.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини