Отидете към основна версия

38 804 17

Не закачайте якето си в колата. Опасно е!

  • съвети-
  • автомобили-
  • закачалка

Всички водачи на моторни превозни средства знаят, че в болшинството автомобили има специални закачалки за връхни дрехи. Най-често те са интегрирани в задните дръжки над прозорците. Знаете ли обаче, че закачането на връхна дреха на тези места може да е опасно.

По-малката опасност се крие в по-лошата видимост на водача, особено ако якето е закачено не зад водача, а зад пасажера. Това обаче съвсем не е същественият проблем. Основната опасност идва при евентуално по-сериозно ПТП.

Тогава страничната въздушна възглавница тип завеса, може да не сработи правилно и ако отзад има пасажер, той да получи по-сериозни травми. Направени са редица проучвания в тази област и всички те доказват, че поставянето на дрехи на определените от производителите места е опасно.

Но това не пречи да не се премахват въпросните закачалки. Съветът е, ако се нуждаете от подобна закачалка, да потърсите допълнителни аксесоари, които се монтират на подглавника на предните кресла. Те, според специалистите, са много по-безопасни.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини