Отидете към основна версия

7 933 14

17 000 Android приложения ни следят непрекъснато

  • приложения-
  • android-
  • google

В епохата на повсеместно използване на мобилни джаджи, на човек му е все по-трудно да се защити от тоталния контрол и следене. Учени от Калифорния, работещи в международния институт по компютърни науки, за пореден път доказаха това твърдение, като извадиха на бял свят потресаващи факти. От тях става ясно, че към този момент 17 000 Android приложения внимателно следят за действията на ползвателите.

Технологията за следене използва идентификатор с име Advertising ID, който според Google се използва само и единствено за събиране на данни за разработчиците. Калифорнийските учени обаче са на друго мнение. Според тях 65% от приложенията в Android получават уникални данни, способни да идентифицират ползвателите.

От популярните приложения, които безпроблемно и безнаказано могат да събират данни за ползвателите са играта Angry Birds, аудиокнигите Audible, приложенията Battery Doctor и Clean Master, като интересното е, че само тези изброени приложения са инсталирани на един милиард устройства. От Google все още не са реагирали на изнесената информация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини