Отидете към основна версия

6 314 12

Нова Tatra за военните

  • tatra-
  • tactic

Tatra представи второто поколение на армейския камион Tactic, предназначен за нуждите на чешките въоръжени сили. За разлика от предишната генерация на автомобила, оборудвана с кабини и двигатели Renault, новата машина има собствен пътнически модул.

"Строгите правилни форми на кабината повишават издръжливостта, позволяват монтажа на допълнителна балистична защита и - не на последно място - облекчават обслужването и ремонта", обясняват дизайна на новия Tactic от Tatra.

Новата кабина има вместимост четирима човека. Снабдена е с климатик и мощно автономно отопление. Вентилационната система работи под налягане, за да предпазва екипажа от химическо, биологическо или оръжия за масово поразяване.

При пълна маса от 13 тона новият Tactic може да превозва товари с тегло до 5.5 тона. Камионът има портални мостове и шестцилиндров турбодизел Cummins с обем 6.7 литра и мощност 286 к.с., а купувачът може да избира между ръчна или автоматична трансмисия.

Tactic е не въоръжение в чешката армия повече от 10 години и затова новото поколение на камиона е построено на базата на старото. Така се осигурява взаимозаменяемост на повечето възли и агрегати. Засега е готова само версията 4х4, но скоро Tatra ще започне да произвежда и модификацията с 6 задвижващи колела.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Туристическа Tatra 8х8

    Необичайната машина, която виждате на снимките е създадена да изпълнява ролята на автобус и да се движи в пустинята. По-конкретно става дума за една о ...
    06.02.2019
    7 375
    5
  • Уникалното окачване на камионите Tatra

    Всеки производител на моторни превозни средства може да монтира на една ос щанги, амортисьори и пружини и да получи едно прилично окачване. Има обаче ...
    19.09.2018
    36 966
    47
  • Tatra с осем управляеми колела

    Чешкият производител на тежкотоварна техника Tatra представи камион с осем завиващи колела. Phoenix е разработен по поръчка на швейцарската компания H ...
    27.09.2017
    9 868
    5