18 Март, 2019 14:26 6 253 12

Нова Tatra за военните

  • tatra-
  • tactic

Tatra представи второто поколение на армейския камион Tactic, предназначен за нуждите на чешките въоръжени сили. За разлика от предишната генерация на автомобила, оборудвана с кабини и двигатели Renault, новата машина има собствен пътнически модул.

"Строгите правилни форми на кабината повишават издръжливостта, позволяват монтажа на допълнителна балистична защита и - не на последно място - облекчават обслужването и ремонта", обясняват дизайна на новия Tactic от Tatra.

Новата кабина има вместимост четирима човека. Снабдена е с климатик и мощно автономно отопление. Вентилационната система работи под налягане, за да предпазва екипажа от химическо, биологическо или оръжия за масово поразяване.

При пълна маса от 13 тона новият Tactic може да превозва товари с тегло до 5.5 тона. Камионът има портални мостове и шестцилиндров турбодизел Cummins с обем 6.7 литра и мощност 286 к.с., а купувачът може да избира между ръчна или автоматична трансмисия.

Tactic е не въоръжение в чешката армия повече от 10 години и затова новото поколение на камиона е построено на базата на старото. Така се осигурява взаимозаменяемост на повечето възли и агрегати. Засега е готова само версията 4х4, но скоро Tatra ще започне да произвежда и модификацията с 6 задвижващи колела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    11 10 Отговор
    А кога ще сменят в наща армия камьоните?

    Коментиран от #3, #5, #8

  • 2 Кикимора

    21 2 Отговор
    Който може , го може!!!
  • 3 наблюдение

    25 7 Отговор

    До коментар #1 от "Перър":

    В нашата армия, под диктовката на ЕС и НАТО бяха закупени стотици немски камиони втора ръка. Даже няма кой да ги кара. Няма толкова войници, колкото камиони имаме.
  • 4 Татра

    3 2 Отговор
    С шезлонг
  • 5 Като гост

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Перър":

    Когато се научиш как се пише камьон.
  • 6 Ивайло

    18 4 Отговор
    Татрите са много добри камиони. Имат напълно независимо окачане, което е било революцонно по времето, когато е било проектирано, откъдето идва и прословутата им проходимост. А и V8 двигателите с въздушно охлаждане също бяха типични за марката. Но защо тук са заменили този прословут двигател с редови шестак на Cummins? Не че е лош двигателя - напротив! Но не е двигател на Tatra!!! Защо да не ползват тяхна си разработка?

    Коментиран от #11

  • 7 КУМИНС Е КРАВАРСКА ФИРМА

    4 4 Отговор
    КО ПИШАТ ТУКА ТИЯ АМАТЬОРИ?????
  • 8 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Перър":

    Нашата армия карат камиони Мерцедес.

    Коментиран от #10

  • 9 съриван

    6 1 Отговор
    виетнамка
  • 10 Алфа Ромео

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    И Зил и Краз още търкалят, Краза е голям звяр, страхотна машина, мачка яко на пресечена местност.
  • 11 Аз1

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ивайло":

    Подозирам, че са го сменили "въздухаря" с Cummins заради еконормите. Жалко.... дано да му разработят наследник.
  • 12 Зверо

    1 0 Отговор
    Имам Татра 815 89год. бетон-помпа. Уникална машина .Проходима, без подръжка. Само гресирам и сипвам нафта. Всички Ивеко, Ман, Волво които имам, хем по нови, хем лежим под тех