Отидете към основна версия

21 083 11

Как се отразява многото багаж на разхода на гориво

  • съвети-
  • багаж-
  • пътуване

Става дума за дълги пътешествия, при които, в повечето случаи, багажниците са доста пълни. Не е тайна, че пътувайки с личния си автомобил, човек може да си позволи значително повече багаж, отколкото ако пътува с рейс, например. Знаете ли обаче, че колкото е повече товара в багажното отделение, толкова повече нараства потреблението на гориво.

Това е логично, но всъщност много хора смятат, че е увеличението на потребление на гориво е пренебрежимо малко. Това съвсем не е така. При пълен багажник (естествено всичко зависи от теглото на товара) разходът на гориво може да се увеличи с 15 - 20 %, което никак не е малко за едно дълго пътуване. Ако имате багажна кутия на покрива, тя също повишава разхода.

Дори и да е празна, аеродинамиката на автомобила се нарушава сериозно и разходът на гориво нараства с около 7 %. Да не говорим за неприятните аеродинамични шумове, които се чуват в купето при висока скорост. Така че, ако ви предстои дълго пътуване, но искате то да мине с минимален разход на гориво, вземете само наистина необходимите ви вещи.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини