Отидете към основна версия

3 232 26

Американските автомобили ще се изработват от руски алуминий

  • русал-
  • braidy industries-
  • алуминий

Един от най-големите производители на алуминий в света - руската компания "Русал", американският холдинг Braidy Industries Inc. и технологичната фирма NanoAl сключиха договор за създаването на завод за производство на валцувани листове алуминий за нуждите на щатската автомобилна индустрия в гр. Ашланд, щата Кентъки, съобщава ТАСС.

Капацитетът на фабриката ще бъде 500 000 тона горещо валцувана лента и 300 000 тона готова продукция от студено валцуван алуминий годишно, като оборудването ще позволява производството на листове с широчина 104 инча (264.16 см) - повече от възможностите на всеки друг завод в САЩ.

Продукцията на новото предприятие ще помогне да бъде задоволен очакваният дефицит на алуминиеви листове за американската автоиндустрия. Авиационният метал ще се доставя от новострояща се фабрика в гр. Тайшет в сибирската Иркутска област.

"Русал" ще притежава 40% от новия завод в Кентъки, а Braidy Industries - 60%. Споразумението трябва да бъде оформено юридически през второто тримесечие на годината, след което ще бъде взето окончателно решение за започване на строителството.

Търсенето на алуминий в Съединените щати нараства главоломно през последните години след старта на държавна програма за намаляване на средния разход на новите автомобили. Това заставя все повече производители на компоненти и оборудване да преминават към използване на лекия метал.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • BMW ползва иновативна технология

    Автомобилният концерн ВМW АG ще купува алуминий произведен чрез слънчева енергия от най-големия производител на метала в Близкия Изток – Glоbаl ...
    02.02.2021
    3 580
    23
  • Skoda преминава на алуминий

    Пионер в използването на алуминий в конструкцията на автомобилите, произвеждани под шапката на VW Group, винаги е била марката Audi. Скоро обаче и Sko ...
    11.11.2015
    6 097
    5
  • Дефицит на алуминий в автоиндустрията

    Въпреки все по-масовото навлизане на въглеродните нишки в конструкцията на автомобилите, основно оръжие за борба с наднорменото им тегло си остава ...
    14.02.2014
    3 389
    2