Отидете към основна версия

43 185 37

Прост трик гарантира печалба от камерите

  • камера за контрол на скоростта-
  • радар-
  • глоба

Шофьори от Латвия се оплакват, че властите са започнали да прилагат елементарен, но ефективен трик, за да печелят от камерите за контрол на скоростта. Когато водачите свиквали с местоположението на стационарните радари и те преставали да носят приходи, от местната пътна полиция просто ги обръщали в другата посока.

Рецептата се оказала изключително доходоносна. Щом отминавали познатата камера, шофьорите настъпвали газта по силата на навика. Радарите, които по-рано "посрещали" автомобилния поток, сега го "изпращали" и глобите завалявали наново.

За промените в позиционирането на камерите задължително се съобщавало в местните медии. Срокът за обработка на глобите обаче достигал до 1 месец и шофьорите, които не четели новините, можели да се сдобият с цяла камара честитки за това време.

Периодичното обръщане на посоката на камерите за контрол на скоростта всъщност се практикува отдавна в Европа. Щом приходите от някой фото радар спаднат, той просто се пренасочва и глобите отново започват да валят.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 27 гласа.

Свързани новини