Отидете към основна версия

4 039 10

VW иска да премахне Google и Apple от колите си

  • volkswagen-
  • vw-
  • google-
  • apple

Volkswagen разработва собствен софтуер, с който да доразвие мултимедийните, инфотейнмънт и навигационните системите в автомобилите си, съобщава Ханделсблат. По този начин автоконцерна се стреми бавно, но сигурно да премахне Google, Microsoft и Apple от колите си. Разработката се извършва в дигитална лаборатория в Берлин. Volkswagen поддържа седем подобни цифрови центрове по света.


Една от главните причини, поради която ИТ гигантите дори преобладават в модерните автомобили, са създадените от автоконцерните навигационните системи, които често използват остарели карти, притежават по-сложен интерфейс и по-малко съвместими със смартфона на водача функции. Google, Microsoft и Apple пък предоставят възможно най-актуализирани и леснодостъпни приложения за навигация, музика и говорене handsfree. Според Ханделсблат, Volkswagen възнамерява в бъдеще да разработва около 60% от софтуера, използван в автомобила.


Това не е единственото направление, в което автоконцерна търси развитие и инвестира. По-рано тази седмица Volkswagen обяви сътрудничеството си с американския производител на автомобили Ford, като по този начин двете компании ще обединят сили в разработването на автономно шофиране от 4 ниво.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.

Свързани новини