Отидете към основна версия

1 804 6

Aston Martin ще строи футуристични гаражи

  • aston martin-
  • гараж-
  • q by aston martin-
  • automotive galleries and lairs

Британският производител на елитни автомобили Aston Martin обяви, че започва да предлага нова услуга - проектиране, изграждане и оформление на гаражи по поръчка. В зависимост от бюджета на клиента това може да бъде както витрина за една кола, така и лъскава галерия за цяла колекция.

Новата услуга е наречена Automotive Galleries and Lairs и от Aston Martin я описват като създаване на "идеалното място за показване на автомобили като произведения на изкуството". Сред потенциалните клиенти са както богаташи, които мечтаят за гараж без аналог в домовете си, така и големи строителни компании, изграждащи изложбени помещения.

Aston Martin демонстрира няколко възможни варианта за оформление за моделите DB5 и Valhalla. Дизайнът им напомня на декор от научнофантастичен филм - например прозрачен кръгъл "аквариум", в центъра на който е паркиран автомобилът, или изложбена зала, разположена под басейн с прозрачно дъно.

Автор на проектите е шеф дизайнерът на марката Марек Рийхман, за когото Automotive Galleries and Lairs няма да бъде първи досег с архитектурата. Подписът му стои под проект за 66-етажна луксозна сграда на строителната компания G&G Business Developments в Маями. Зданието Aston Martin Residences ще бъде завършено през 2021 г., а апартаментите в него ще струват между $600 000 и $50 000 000 (€540 000 - €45 000 000).

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини