Отидете към основна версия

6 443 27

Volvo са готови с най-безопасната ел.кола

  • volvo-
  • xc40-
  • електромобили

С предстоящото представяне на изцяло електрическия SUV Volvo XC40 през октомври, Volvo Cars има за цел не просто да покаже първия си електромобил, но и да представи най-безопасният такъв.

За целта инженерите по безопасност на Volvo Cars изцяло преработват и подсилват фронталната структура, за да се справят с липсата на двигател. Идеята е да се отговори на високите изисквания на бранда и да се осигури безкомпромисна безопасност на пътниците.

За да запази пътниците в безопасност и батерията невредима в случай на сблъсък, Volvo Cars разработва и нова, уникална структура във Volvo XC40. Батерията е защитена от предпазна клетка, която се състои от рамка от екструдиран алуминий и е разположена в средата на каросерията на автомобила, създавайки вградена зона за смазване около акумулатора.

Поставянето на акумулатора в пода на Volvo XC40 има за цел да намали центъра на тежестта на автомобила, за по-добра защита срещу преобръщане

В същото време каросерията на автомобила е подсилена не само отпред, но и отзад. Електрическият задвижващ агрегат е интегриран в структурата на каросерията, за да реализира по-добро разпределение на силите на сблъсък, далеч от кабината и да намали напрежението върху хората вътре в автомобила.

В изцяло електрическия Volvo XC40 е въведена и нова технология по отношение на системите за безопасност. Това е първият Volvo модел, оборудван с нова сензорна платформа на Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS) със софтуер, разработен от Zenuity, компания, собственост на Volvo Cars и Veoneer.

Новата платформа ADAS е модерна, мащабируема система за активна безопасност, която се състои от масив от радари, камери и ултразвукови сензори. По този начин Volvo поставя основата за бъдещото въвеждане на технология за автономно задвижване.

Volvo Cars ще разкрие повече подробности за напълно електрическия Volvo XC40 през следващите седмици, преди официалната премиера на модела пред широката публика на 16 октомври.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.

Свързани новини