Отидете към основна версия

4 097 7

Как се отваря електрическият Mustang?

Една от най-интересни дизайнерски особености на новия Ford Mustang Mach-E е липсата на дръжки на вратите. Отстрани на електрическото крос купе няма дори вдлъбнатини, в които да са скрити лостчета за отваряне.

Едва когато се приближи, човек вижда кръгли бутони със светещ кръг в колонките на покрива над линията на прозорците. Натискането на тези копчета е съпроводено с щракащ звук, сред което вратите се открехват леко.

В декоративната лайстна под предното странично стъкло има едва забележима дръжка, с която вратата може да бъде издърпана. Отзад обаче няма нищо, което може да се хване с ръка. За да отвори задната врата, пътникът трябва да провре пръсти в процепа, образуван след освобождаването на електрическата брава.

Вътрешните дръжки на вратите са също толкова интересни. Те представляват лостчета с правоъгълни отвори в джобовете на корите. Издърпване с няколко милиметра назад освобождава електрическото резе и отваря вратата.

От Ford са се подсигурили срещу прекъсване на захранването. Във всяка врата има суперкондензатор, който да осигури енергия за бравата в случай, че батерията на електромобила се изтощи.

За да избегнат напълно риска от блокирани в купето пътници, от инженерите на Ford са предвидили резервен вариант дори да са се повредили и суперкондензаторите. По-силно издърпване на дръжката от вътрешната страна с още няколко милиметра отваря вратата механично.

По незнайни причини с такава последна възможност за изход разполагат само пътниците отпред. В случай на катастрофа или друга екстрена ситуация пасажерите на задната седалка трябва да се измъкнат през предните врати.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини