Отидете към основна версия

6 012 10

Избраха караваната на годината

  • каравана-
  • кемпер-
  • награда

Журито на конкурса "Возило за отдих на годината", организиран от сп. RVBusiness, обяви победителя за 2020-а. Това е високотехнологичната каравана Sonic X на американската компания Venture RV.

Според съдиите Sonic X печели пред конкуренцията основно благодарение на слънчевите панели, проходимостта и леката конструкция от фибростъкло и алуминиев скелет. Роля за победата изиграва и приемливата за САЩ цена от $47 000 (€42 657).

Американската каравана разполага с четири соларни панела и 250-амперова йон-литиева батерия, 2 000-ватов инвертор и 100-амперово зарядно устройство, които практически превръщат караваната в автономна. Оборудването включва също система за пречистване на вода, която може да се набавя от източник, разположен на разстояния до 23 метра.

Sonic X разполага също с външни стойки за превоз за велосипеди отпред и каяк отзад. Мебелите са изработени от масивна дървесина в европейски стил. Леглото, под което е предвидено място са съхранение на различни вещи, има матрак от мемори пяна, дизайнерска табла и светодиодно осветление.

В кухнята има микровълнова печка, мивка и хладилник. Караваната се продава с оборудвана баня и телевизор. Освен базовата версия се предлагат също модификациите Xtreme и Luxury.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини