Last news in Fakti

30 Ноември, 2019 11:30 6 001 10

Избраха караваната на годината

  • каравана-
  • кемпер-
  • награда

Журито на конкурса "Возило за отдих на годината", организиран от сп. RVBusiness, обяви победителя за 2020-а. Това е високотехнологичната каравана Sonic X на американската компания Venture RV.

Избраха караваната на годината

Според съдиите Sonic X печели пред конкуренцията основно благодарение на слънчевите панели, проходимостта и леката конструкция от фибростъкло и алуминиев скелет. Роля за победата изиграва и приемливата за САЩ цена от $47 000 (€42 657).

Избраха караваната на годината

Американската каравана разполага с четири соларни панела и 250-амперова йон-литиева батерия, 2 000-ватов инвертор и 100-амперово зарядно устройство, които практически превръщат караваната в автономна. Оборудването включва също система за пречистване на вода, която може да се набавя от източник, разположен на разстояния до 23 метра.

Избраха караваната на годината

Sonic X разполага също с външни стойки за превоз за велосипеди отпред и каяк отзад. Мебелите са изработени от масивна дървесина в европейски стил. Леглото, под което е предвидено място са съхранение на различни вещи, има матрак от мемори пяна, дизайнерска табла и светодиодно осветление.

Избраха караваната на годината

В кухнята има микровълнова печка, мивка и хладилник. Караваната се продава с оборудвана баня и телевизор. Освен базовата версия се предлагат също модификациите Xtreme и Luxury.

Избраха караваната на годината

Избраха караваната на годината


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Блинд Беобахтер

    13 17 Отговор
    Идеално за номадстващи и мигранти

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    25 10 Отговор

    До коментар #1 от "Блинд Беобахтер":

    Тая каравана е на цената на твоя коптор дето си се заврял да живееш хаха демек ти си номад и имигрант
  • 3 Рибар

    31 6 Отговор

    До коментар #1 от "Блинд Беобахтер":

    Ми тя тая каравана по хубава от панелката ти в Люлин бе .....
  • 4 гост

    12 11 Отговор
    Една умряла каравана , дето се ползва две три седмици в годината струва 47 000 долара и се продава в десетки хиляди броя , но форумните умници твърдят , че Тесла за 47 000 , която на всичкото отгоре ще ги върне до цент само от гориво била "скъпа" , хахаххаха !!!

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    17 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Абе тоя дето си купува такава каравана със сигурност няма да я ползва две три седмици в годината хаха смешко

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Оуу , не думай , направо ще живее в нея , хахах , смешко !! В САЩ тия дето купуват каравани за живеене купуват доста по-големи , по 150-200 000 долара и поне два пъти по-големи от тая !! Това е точно каравана за уикенд пътувания или най-много 7-10 дни по 2-3 пъти в годината !!

    Коментиран от #8

  • 7 Доналд Т

    9 5 Отговор
    Кравараната е американския начин да се изакате сред природата, като дадете много пари
  • 8 Бачо Киро

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Да бе, баш тея дето нямат къде да живеят и живеят в каравана купуват от по 200000 долара, за които биха си купили къща. Те караваните не ги паркират в Манхатън... Да не говорим, че купуват дърти каравани, не нови за по 47000 долара. А бе за вече колко, 10 години на пазара имате ли 1 милион коли продадени или още се мъчите? Че Форд само продава по повече от милион само Ф-серии, само в САЩ, на ГОДИНА! Ти се пънеш с тея тесли, сякаш имат егати продажбите... При това работите на загуба с паричките на правителството на САЩ зад гърба, нещо, което една истинска фирма не може да си позволи... И пак сте ниша в нишата на нишата....

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бачо Киро

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Нещо здраво си вързал кънките като гледам, руснаци ти се привиждат... Въобще не мисля американците, руснаците още по-малко. За разлика от теб, дето чакаш ББ да ти махне визите за САЩ, аз съм пообиколил щатите достатъчно и нещата не са само черно и бяло никъде по света, ма ти откъде да знаеш... Като ти гледам тъпия отговор, няма и да разбереш, но си беше ясно, че изначално нямаше какво друго да кажеш, освен някоя простотия, която според теб е егати лафа...