Отидете към основна версия

7 724 29

Руснаци готвят отговор на Cybertruck

  • tesla-
  • cybertruck-
  • русия

Блогър с многомилионна аудитория поръча на самоук конструктор от Воронеж да му изработи руски аналог на Cybertruck преди Tesla да е пуснала електрическия си пикап в серийно производство. В YouTube-канала си с 8.5 млн. абоната Валентин Петухов обещава 2.5 млн. рубли (€35 467) на изобретателя Станислав Петракеев за проекта.

"Cybertruck е електромобил Tesla с футуристичен дизайн от електронна игра от 80-те години на миналия век, който ще започне да се произвежда през 2021 г. Сега всички ще започнат да си правят собствени киберпикапи - идеята вече е налице. Искам ние да бъдем първи", обяснява Петухов.

Блогърът предлага електромобилът да бъде построен на базата на сериен пикап, чийто двигател да бъде заменен с електромотор. Петухов отбелязва, че най-сложно ще бъде да се изработи точно копие на Cybertruck само по снимки и видеоклипове. Конструкторът Станислав Петракеев обаче смята, че ще бъде по-лесно да започне от нулата.

Проектът за руски Cybertruck ще бъде реализиран догодина. Петухов обещава да се отчита редовно за свършената работа и планира електрическият пикап да бъде завършен до края на 2020-а.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.

Свързани новини