Отидете към основна версия

8 669 23

BMW се отказва от двигателя с четири турбини

  • bmw-
  • двигател-
  • 4 турбокомпресора

Немската компания BMW планира постепенно да се откаже от използването на дизелов двигател с четири турбини. В гамата двигатели на BMW от петата и седмата серия, както и кросоувърите X5, X6 и X7, днес има трилитров дизелов шестак с четири турбокомпресора - такива автомобили са обозначени с табелката M50d.

Според изданието Bimmer Today, доста скоро този двигател ще бъде изпратен в пенсия: баварците ще го изоставят, защото е твърде сложно и скъпо, за да продължи производството му.

Хора от BMW казват, че през лятото на 2020 г. моделите M550d и M750d ще изчезнат от гамата на марката, а малко по-късно те ще премахнат от производството X5, X6 и X7 с индекса M50d.

Двигателят, известен като B57D30S0, за пръв път се появи в моделната линия на баварската марка през 2016 моделна година. Дизелът с четири турбини развива 400 конски сили и осигурява впечатляваща динамика и завидна ефективност. В краткосрочен план BMW няма да има приемник за този двигател, но други версии на двигателя B57D30 с по-малко турбини все още ще се предлагат.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.

Свързани новини