Отидете към основна версия

10 147 14

Хитър начин да се премахне разтопената киша от стелките (ВИДЕО)

  • стелки-
  • киша-
  • почистване

През зимата заедно с шофьора и пътниците в колата влиза и немалко количество сняг, който бързо се разтопява и напоява обилно стелките. Последствията са добре познати - запотяване на стъклата, неприятна миризма в салона, а нерядко и корозия.

Ако собственикът на автомобила си е купил гумени стелки с висок борд, щетите не са толкова дразнещи. Проблемът е, че колкото и да се внимава, измъкването на своеобразните "легени" от нишите пред седалките рядко се разминава без да бъде разлята поне част от кафявата "чорба" от разтопена киша.

Като врели и кипели в подобни ситуации, руснаците са измислили елементарен, но в същото време изключително ефективен способ за справяне с проблема. Единственото, от което има нужда собственикът на колата, е най-обикновен... сняг.

За да се премахне разтопената киша от стелките, трябва просто да се оформи снежна топка. Щом се постави в локвата, тя моментално започва да попива влагата. Ако разтопената киша е прекалено много, процедурата трябва да се повтори няколко пъти, но резултатът е гарантиран.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.

Свързани новини